Jesenný Progress Skateboard Camp Bojnice 2023


Jesenný Progress Skateboard Camp Bojnice 2023

Týmto víkendom sme ukončili sériu skateboardových kempov roku 2023. Celkovo sme mali tri skateboardové kempy – dva letné STARTER, FINISHER a posledný kemp tento víkend, Jesenný Progress Skateboard Kemp.

Kemp sa odohral v čase predĺženého víkendu v Bojniciach v dňoch od 16.11. štvrtku do 19.11. nedeľe. Keďže jesenný kemp bol aj pre nás samotných premiéra, nevedeli sme, čo očakávať, či sa bude deťom vôbec páčiť, keďže najväčšou zmenou bola práve to, že sme neskejtovali vo vonkajších skateparkoch, ale vo vnútornej aréne Downtown Freestyle Aréna v Prievidzi.

Obavy sa však rázom vytratili po prvom dni, kedy sme videli, že deti využívajú potenciál haly úplne na plno a že o zábavu v najbližších dňoch bude postarané.

Na deti počas kempu čakali celkovo tri zóny:

Mini - rampová miestnosť, kde sa podľa nás momentálne nachádza najlepšia minirampa na Slovensku na učenie. Je to kvôli tomu, že rampa je naozaj plytká, bezpečná a hlavne prechod medzi rádiusmi je naozaj dlhý, čo znamená, že aj úplní začiatočníci sa naučia základy jazdy v miniramp.

Beginner zóna – je menšia časť haly, kde sa nachádzajú malé prekážky, ako mini box, ktorý je vhodný na učenie sa ollie na prekážku, a taktiež malé raily vhodné na učenie sa boardslidov.

Advanced zóna – je najväčšia časť a nachádzali sa tu najväčšie prekážky, ako boxy a veľké raily.

Okrem týchto hlavných skate zón bolo možné hrať v hernej zóne stolný futbal a v oddychovej zóne, ktorá bola vykurovaná, sa občerstviť čajom alebo domácimi sirupmi.

Štvrtok sme mali príchod do kempu, zoznámenie sa, učenie si cieľov a tiež predstavenie si haly. Následne sme mali presun na ubytovanie, ktoré sa nachádzalo v Bojniciach, neďaleko Bojnického zámku.

V piatok ráno nasledoval budíček, raňajky a následne odchod na halu. Deti sme rozčlenili do troch skupín, a každý trénoval triky vo svojej zóne. Hneď prvý deň sme videli množstvo nových trikov, ako dropy na mini rampe, rock to fakie, half cab a full cab. Na flat grounde sa deti učili triky, ako ollie, iní trénovali pop shov it alebo fs 180. Filip, najstarší člen kempu, ktorý bol s nami zatiaľ na všetkých kempoch, sa učil pokročilé triky, ako noseslide pop shove it, boardslide pop shove it out, feeble, bs 50-50 a 360 flip.

Po náročnom dni sme si dali na dorazenie ešte dve hodiny laser game, čo sa deťom náramne páčilo. Následne sme sa presunuli na ubytovanie, kde nás čakali skvelé tortily od nášho dvorného šéfkuchára Matúša Mikuša. Deti po celom dni bez problémov zalomili hneď po večeri.

Budíček ďalší deň bol ťažký a problémový, keďže bolo vidieť vyčerpanie z predchádzajúceho dňa. Raňajky deti ale nakopli, a po presune do skate haly už bolo zase všetko v poriadku. Začali sme výživnou rozcvičkou, ktorá predchádza zraneniam, a následne sa každý presunul k svojím trikom. Deti si dolaďovali triky z predošlého dňa, najviac vecí padlo na mini rampe, kde bola najväčšia skupina juniorov. Dorota Cagalová a Jakub Labuda tu už predvádzali pekné jazdy s viacerými variáciami trikov. Najmladší kemper Filipko sa naučil dropovať rampu a tiež sa učil rock to fakie na radiuse.

V sobotu sme jazdili do cca. 15:00. Po výdatnom dni na skate nás čakal regeneračný výlet do termálnych kúpeľov v Turčianskych Tepliciach, kam sme sa chystali vlakom. Deťom sa v kúpeľoch veľmi páčilo, polovica, ktorá bola ešte plná energie, tak lietala 2 hodiny hore dole na tobogánoch, ostatné deti sa kúpali v bazénoch a výrivkach. Po Aquaparku sme sa vlakom presunuli opäť do Prievidze a následne do Bojníc na ubytovanie. Na ubytovaní sa deti opäť prebrali, a tak sme si dali ešte workshopy, ako Breakdancing od chalanov z Breakfans crew a workout/parkour tréning na dobrú noc.

Nedeľa bol finálny deň. Po výdatných raňajkách nasledovalo balenie a odchod z chaty. V skateparku sme sa dostali na posledné doladovanie posledných trikov, na ktorých sme pracovali počas predchádzajúcich dní. Potočili sme ešte nejaké videá na videocoaching. Väčšia skupina sme pracovali na triku menom kickflip, ktorý sa niektorým kemperom aj podarilo ústať, iní boli už docela blízko.

Po obede sme si dali vyhodnotenie kempu. Povedali sme si nejaké zhrnutie, odovzdali ceny od nášho sponzora Deska Trenčín a následne sme sa rozlúčili s našou Liptovskou skupinou, ktorú čakala ešte dlhá cesta domov. Polovica kempu do 15:00 ešte zahrala pár Game of Skate a skúšali sme ešte pár dropov aj s Arturom, ktorý sa odvážil posledný deň dropnúť minirampu.

Týmto kempom sme vlastne ukončili sériu tohtoročných kempov. Ďakujeme všetkým, najmä rodičom, že nám zverili deti, samotným riderom za skvelý progres, partnerom akcie a taktiež samotným inštruktorom...

Kemp na koniec hodnotíme ako VEĽMI ÚSPEŠNÝ a už teraz sa tešíme na ďalší rok.