Progress Skateboard Camp Liptov 2023 - FINISHER


Začiatok školského roka znamená koniec letných prázdnin a spolu s nimi aj koniec letných skateboard kempov, ktoré sme toto leto zorganizovali nie jeden, ale rovno dva! Posledný Skateboard Progress Camp, ktorý niesol meno Finisher, prebehol nad očakávania nás všetkých. Jedným z dôvodov bola početná dievčenská účasť, ktorá spestrila celkovú atmosféru kempu. Tomuto sme veľmi radi a dúfame, že v budúcnosti uvidíme ešte viac dievčat na skateboard kempoch.

Druhým hlavným dôvodom bol príchod vzácnej návštevy zo vzdialenej Ameriky a to nikoho iného ako amerického trénera Iana Kirka, ktorý sa venuje trénovaniu a organizovaniu kempov po celom svete už viac ako 20 rokov. Ian priniesol skvelú atmosféru, ktorá sa odrážala na priebehu celého kempu a taktiež sme mohli vidieť fantastické triky z Ameriky, ktoré motivovali nielen samotných účastníkov, ale aj nás inštruktorov.

Počasie nám prialo v rámci možností. Prvé dni bolo viac-menej krásne slnečno. Horšie to už vyzeralo v stredu, kedy nás zasiahli početné prehánky. Keďže stredy trávime viac-menej ako oddychové dni, využili sme túto skutočnosť vo svoj prospech. Štvrtok už sme také šťastie nemali a cez pol republiky sme utekali pred mračnami, ktoré nás nakoniec dobehli, ale až neskôr po obede, kedy sme už čo to mali odjazdené. 

Čo sa týka progresu tohto kempu, bol obzvlášť výnimočný. Každý účastník si osvojil množstvo trikov už od prvého dňa a to nám všetkým - kemperom aj inštruktorom - prinášalo veľkú radosť.

Celý kemp sme začali v nedeľu, keď sme si dali zoznamovačku priamo v ubytovaní Via Jasná. Decká sa zoznamovali, určili sme úroveň jednotlivých kemperov a tiež sme si stanovili plány na nasledujúci týždeň.

Pondelok sme začali návštevou opraveného skateparku v Liptovskom Mikuláši, kde sa deckám veľmi páčilo. Už od skorého rána sme pracovali s každou skupinou na trikoch podľa ich jazdeckej úrovne. Jedna skupina pracovala na prvých začiatočných pokusoch o ollie, iná cvičila rádiusové triky a ďalší kemperi sa učili ťažšie triky ako kickflip, heelflip, alebo iné flipové variácie. S nami celý deň strávil aj Lukáš Chalachan, ktorý predvádzal nádherné triky na railoch a vysoké FS Airy v najväčšom rádiuse.

Druhý deň sme sa presunuli do najobľúbenejšieho skateparku celého kempu, priamo do Martina, kde momentálne stojí asi najlepší skatepark na Slovensku. Park je skvelý pre jazdcov na rôznych úrovniach, od malých rádiusov pre začiatočníkov až po rôzne bedničky a railové prekážky rôznych rozmerov. Vedľa parku leží aj rozsiahly pumptrack, na ktorom sa začiatočníci učia pumpovať a udržiavať rovnováhu.

Bolo krásne vidieť veľký progres u začiatočníkmi v pumptracku, ktorí sa za týždeň veľmi zlepšili.

Streda bola oddychovým dňom, začali sme rozcvičkou v novom pumptracku v Liptovskom Mikuláši, kde sme jazdili do obeda. Potom sme sa presunuli do mesta Liptovský Mikuláš, kde sme si dali obed a následne sme išli do termálneho prameňa Kalameny.

Keďže po príchode na prameň nás hneď zastihol dážď väčšej skupine kemperov sa do vody moc nechcelo. Všetko však prešlo a po miernom daždi už nebolo ani stopy.

Na počiatočné problémy po 2 hodinách vo vode nebolo ani zmienky a postupne bol opačný problém dostať deti z vody. 

Po kúpaní sme sa presunuli na ubytovanie, kde sme mali grilovačku a workshop, ako správne nalepiť grip a zostaviť skateboard.

Štvrtok sme narazili na ranný problém ktorým bola intenzívna búrka ktorá znemožňovala plánovaný tréning v skateparku v Liptovskom Mikuláši.  Rozhodli sme sa teda cestovať čo najďalej od búrkových mračien smerom na juhozápad do Martinského skateparku. Do parku sme stihli prísť okolo 9:30 a jazdili sme do 12:00, kedy začali prehánky. Rozhodli sme sa preto pre deťmi veľmi obľúbené aktivity akými bol beh okolo skateparku na bežeckej dráhe. V troch kategóriach juniori , dievčatá a dorast sme sa pobili o super ceny. 

Keďže dážď v Žiline neustával, rozhodli sme sa presunúť do Liptovského Mikuláša, kde sme strávili ďalší 2 hodiny jazdy. Finálny deň v piatok sme začali cestou do posledného parku v Poprade, ale bol mokrý z rannej prehánky. Rozhodli sme sa pre návrat do Liptovského Mikuláša, kde sme si zopakovali naučené triky a dali zhrnutie celého týždňa. Po obede nás čakalo rozdelenie cien, ktorých bolo naozaj veľa, a za to ďakujeme partnerom kempu - Intersport, Boardparadise a Deska Trenčín.

Ceny sme rozdali, rozlúčili sme sa s kempermi a úspešne sme dovŕšili ďalšie úspešné leto 2023. Bol to nezabudnuteľný zážitok, dúfame, že ste si ho užili rovnako ako my! Už sa tešíme na ďalšie leto s vami!!

Tím 3StyleAcademy.