Progress Skateboard Camp Liptov 2024 - STARTER


Progress Skateboard Camp Liptov 2024 - STARTER

Leto 2024 sme úspešne odštartovali prvým skateboardovým kempom, ktorý sa každoročne nesie pod názvom Progress Skateboard Kemp STARTER. Kemp sa opäť odohrával na Liptove, kde máme blízko k obľúbeným slovenským top parkom, ako sú Liptovský Mikuláš, Poprad, Martin, a tento rok sme pridali aj menší novovzniknutý park v Pribyline. Čo sa týka tohtoročného kempu, bez problémov môžeme zhodnotiť, že sme dosiahli viaceré míľniky: najviac dievčat - celkovo 5, najviac účastníkov kempu - celkovo 17, najviac inštruktorov - celkovo 5, najstaršieho účastníka - 30 rokov a najmladšieho účastníka - 6 rokov. Všetkým sa chceme poďakovať za prejavenú dôveru a dúfame, že ste si kemp užili naplno, minimálne tak dobre ako my.


Kemp sme opäť odštartovali v nedeľu, keď sme sa ubytovali v našom už známom ubytovaní Via Jasná. Prvý večer bol zoznamovací, kde sme sa predstavili my, tréneri, , následne sa predstavili účastníci kempu a neskôr sme si stanovili ciele a program na nasledujúci týždeň. Po predstavení sme sa rozhýbali na balance boardoch a tí skúsenejší si už išli zajazdiť na neďaleký spot hneď vedľa ubytovania.


Pondelkové ráno sme začali raňajkami, naložením sa do áut a vyrazením do najbližšieho skateparku v Liptovskom Mikuláši. V parku sme začali strečingom a zopakovali si mená účastníkov kempu, keďže nie všetci prespávali na ubytovaní. Po rýchlom brífingu sme sa hneď vrhli na skateboardové aktivity. Na začiatok sme cvičili odrážanie sa, tik-taky a pingvinové odrážanie sa, aby sme zistili úroveň jazdcov. Následne sme sa rozdelili do podľa levelu jazdenia a ihneď sme išli pracovať na zlepšení úrovne. Pri tohtoročnom počte účastníkov nie je prekvapením, že level jazdcov bol naozaj rôznorodý - od úplných začiatočníkov až po skúsených jazdcov, ktorí zvládali aj náročnejšie triky.

Trénovali sme do cca. 12:30 a následne sme išli obedovať do centra mesta Liptovský Mikuláš, do reštaurácie Soup's On, kde sme mali pripravené výborné menu pre všetkých. Po hodinovej pauze sme sa opäť presunuli do parku, kde sme pokračovali v trénovaní trikov. Pondelkový tréningový deň sme ukončili o cca. 16:00 a o 17:00 sme už boli v tréningovom centre FitFactory Liptovský Mikuláš, kde sme zhodnotili deň, vystretčovali sa a absolvovali pohybový gymnastický tréning. Pondelkový deň sme zavŕšili večerou a večierkou o 22:00, ktorá prebiehala bez problémov po aktívnom dni.


Utorkové vstávanie bolo ťažšie, pretože sa prejavil aktívny pondelkový tréning. Na pláne bol presun do najobľúbenejšieho skateparku celého kempu, ktorým je Martin. Deň sme začali komplexným precvičením, dynamickým strečingom a následne cvičeniami v pump tracku. Po aktívnej rozcvičke sme sa presunuli do parku, kde si každý našiel svoje miesto na tréning. Tréning prebiehal opäť v znamení progresu na všetkých úrovniach. 


Keďže martinský park je obrovský každý účastnik kempu si našiel svoje miesto na tréning, či už to boli malé rádiusi, veľké rádiusi, tyčky, boxy, alebo skateboardový bazén. 

Začiatočníci skúšali prvý krát sami pumpovať pump track, pokročilí jazdci si skúšali rádiusi, ale boli aj nadšenci ktorí lietali v bazéne. 

Výborný obed o Nhabe Bistro dorazil priamo do parku o 13:00 v mäsitej aj vegetariánskej verzií takže hodinový zaslúžený oddych prebiehal priamo uprostred parku. 

Po obede sme sa zľahka rozbehli do tréningových aktivít ako boli rôzne triky na rádiusoch - rock to fakie, rock´n´roll, 50 -50 grind, ale aj triky na boxoch a tyčkách - rôzne boardslidy a takiež grindy. 

Deň sme ukončili rozsiahlym strečingom a presunuli sme sa do Ľubochne na taliansku pizzu v Pizzérii Eden. Večer sme mali workshop o tom, ako nalepiť grip, a po 8-hodinovom tréningu bola večierka o 22:00 úplne bezproblémová.


Stredajší deň sa vždy nesie v znamení "oddychových aktivít". Začali sme v obľúbenom resorte Vila Vista, kde nás čakali slack line, gymnastická trampolína a workoutové ihrisko. Po základnom rozhýbaní sme sa presunuli na workoutové ihrisko, kde sme cvičili rozvoj sily - zhyby podhmatom, zhyby nadhmatom, rúčkovanie, vis na jednej ruke ... Po aktívnom tréningu sme sa opäť presunuli do reštaurácie Soup's On, kde sme zhodnotili deň a naplánovali poobedie.


Po obede nás čakal novo vybudovaný skatepark v Pribyline, ktorý je menší, ale zábavný. Po jazdení na nás čakal termálny prameň v Kalamenoch, kde sme zregenerovali stuhnuté svaly v termálnej vode. Odvážlivci si dali kryo-tréning v ľadovej kadi. Úspešnú stredu sme zavŕšili grilovačkou a balancovaním na balančných doskách od nášho partnera BalanceBoard.sk.


Štvrtok sme opäť trénovali v Martine, kde sme si dali rýchlejšiu dynamickú rozcvičku a pump track so všetkými účastníkmi kempu. Po strečingu sme sa presunuli do parku, kde sme mali video coaching a natáčanie už naučených trikov. Progres bol viditeľný u všetkých. Dievčatá Evka a Ema, ktoré boli začiatočníčky, úspešne prešli časť pump tracku a naučili sa jazdiť v skateboardovom bazéne na normal aj na fakie. Najmladší účastník Tomáško (6 rokov) zvládol rock to fakie v najväčšej časti bazéna a jeho brat Andrej dropoval spolu s Miškom tiež najväčšiu časť bazéna. Chalani Filip a Jakub dávali grindy a slidy na takmer všetkých boxoch a railoch. Dievčatá Monika, Vanesa a Aneta skúšali dropy z väčšieho rádiusu. Tomáš a Patrik skúšali ollie za jazdy a taktiež pop shovit a rock to fakie na rádiusoch. Chalani Artur, Robin a Oliver skúšali ollie za jazdy a ollie na box, čo im už pekne išlo. Oliver dokonca zvládol čisté pokusy na kickflip, ktorý sa naučil na kempe. Maxo a Levi lietali po celom parku a zlepšovali hlavne triky, na ktorých pracovali poctivo celý rok na liptovských tréningoch.

Štvrtkový deň sme zhodnotili ako najprogresívnejší, natočili sme najviac trikov a urobili množstvo záberov.


Piatok vždy začíname v Poprade, takže ráno sme sa rýchlo presunuli do Popradu, vybalili sa a nasledovala dynamická rozcvička. Piatok bol záverečný deň kempu, čo sa prejavilo aj na výkone detí. Napriek únave sme sa rozpohybovali a každý vrátil svoje triky, na ktorých pracoval počas celého týždňa. Tí, ktorí ešte vládali, natočili posledné variácie trikov, ktoré nemali na kamere, a ostatní pracovali na zlepšovaní naučených trikov. Na obed náš čakalo menu v kaviarni Karma Coffee. Po výdatnom obede nás čakal finálny program v liptovskom skateparku, kde sme si dali záverečné zhodnotenie celého týždňa, zhodnotili progres jazdcov a odovzdali ceny od partnerov.


Prvý kemp tohto leta hodnotíme ako veľmi vydarený a dúfame, že ste si ho užili podľa vašich predstáv a mali minimálne také skvelé zážitky ako my.


ĎAKUJEME všetkým účastníkom kempu a najmä rodičom za prejavenú dôveru.


Taktiež ďakujeme našim partnerom, bez ktorých by to nešlo: Chillstore, Interport, Tlakers, Sportby, Deska Trenčín, Kulíšek, Boardlife, BalanceBoard, Nhabe Bistro, Soup's On, Pizzeria Eden, Karma Coffee, FitFactory Liptovský Mikuláš, Vila Vista Apartments!


ĎAKUJEME TÍM 3StyleAcademy.eu